Prajitura Rumba (2)

de ela in Prajituri, 4 Ian 2013 | 47006 vizualizari

 

ultima din seria URATE DAR BUNE :))))...am stricat aspectul punand ultima foaie de napolitana invers si glazura a intrat in modelul foii :(((...mi-a placut prajitura in prima varianta pe care am facut-o de craciun,asa ca am repetat-o cu alte ingrediente

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 12 albusuri
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • 100 gr migdale decojite si sarate macinate
  • 50 gr cirese confiate taiate marunt
  • 100 gr rahat taiat cubulete mici
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 foi napolitana
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 10 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 1,8 gr ness(un pliculet)
  • 200 gr margarina rama prajituri(sau unt) moale
  • 200 gr zahar pudra
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba (2):

Batem spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul,zaharul vanilat si mixam pana se intaresc iar.Amestecam faina cu praful de copt si punem in albusuri,amestecand usor de jos in sus.Adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom,nucile macinate,migdalele,rahatul si ciresele si omogenizam bine compozitia.

Tapetam o tava mare cu hartie  de copt in care turnam blatul.Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 25minute,pana se coace blatul.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Pregatim crema:galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra si punem intr-o craticioara de ceramica si lasam la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa crema.Luam de pe foc si adaugam esenta de cafea si ness-ul apoi incorporam untul si amestecam pana se topeste tot.Lasam la rece vreo ora.

Punem la topit ciocolata cu esenta de cafea,apoi adaugam uleiul si omogenizam bine.

Asamblam prajitura pornind cu o foaie de napolitana,ungem cu jumatate din crema,adaugam blatul,ungem cu cealalta parte de crema,apoi foaia de napolitana.Punem ceva greu deasupra si lasam cateva ore apoi punem glazura deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ela 1

11.02.2013, 00:02

offf ati pus urata asta de prajitura

FlaviaD 1

23.07.2013, 14:53

Yam-yaam! Imi place

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 14:56

wow ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea